Over de Vrije Schilders


geschiedenis

Geschiedenis

“De Vrije Schilders” is een vereniging voor amateur-schilders, opgericht in 1946, door een groepje technische tekenaars die wekelijks in hun vrije tijd bij elkaar kwamen om naar model te tekenen. De club heeft al die jaren een onderkomen weten te vinden, van zolder tot fietsenkelder en alles er tussen in. Sinds maart 2013 kunnen zij gebruik maken van een ruim atelier aan het Oosterpad 13 in het centrum van Bussum.

Op de website vindt u werk van een aantal leden.

 

 

Contributie

De contributie bedraagt: € 17.50 per maand, met een opzegtermijn van 1 maand. Het ledenaantal ligt rond de 20 leden. Gedurende het winterseizoen wordt er regelmatig een workshop gegeven door een kunstenaar. In de zomer wordt bij goed weer ook op locatie buiten in het Gooi geschilderd en is er elke zomer een jaarlijkse feestelijke buitendag. In principe gaan de bijeenkomsten het hele jaar door, er zijn dus geen vakanties.

Teken- en schildervereniging “De Vrije Schilders”

Teken- en schildervereniging “De Vrije Schilders”

Het atelier bevindt zich aan het Oosterpad 13 in het centrum van Bussum. Er wordt bij ons geen les gegeven dus het hebben van enige vaardigheid is wel gewenst. Onderling wordt opbouwende kritiek gegeven en er worden ideeën uitgewisseld.

Op de volgende dagen en tijden komen we samen om te schilderen:

Maandag

10.00 – 12.30 uur (vrij schilderen)

Donderdag

13:30 – 16:00 uur (vrij schilderen)

Vrijdag

10:00 – 12:30 uur (vrij schilderen)

14.00 – 16.00 uur (voor liefhebbers van model schilderen)